Min læge app – videokonsultation
Download app’en Min Læge. Her kan du se dine aftaler, prøvesvar og lave videokonsultation med din læge mv.
Se mere om Min Læge app her: https://minlaegeapp.dk/
Vanedannende medicin
Jævnfør Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedr. vanedannende medicin vil recepter på afhængighedsskabende medicin ske ved personligt fremmøde. Det kan ikke længere fornyes rutinemæssigt over telefon eller ved e-konsultation. Bestil derfor tid til en konsultation i god tid, da vi kan have op til 2-3 ugers ventetid. Ved vanedannende medicin forstås stærk mertestillende, beroligende og sovemedicin.
Covid-19
Der er aktuelt ingen særlige restriktioner i forhold til Covid-19. Men vi anbefaler fortsat høflig afstand og at man tager et mundbind på ved tegn på infektionssygdom som kan være Covid-19. Se gerne gældende retningslinjer i forhold til Covid-19 her: https://coronasmitte.dk/
Vi beder fortsat om at man ikke møder uvisiteret op i klinikken, og slet ikke med luftvejssymptomer. Ring gerne fra morgenstunden, så vurderer vi symptomerne, og kan ved behov tilbyde en tid samme dag.
COVID-19 vaccination 2022-23
Hold øje med din e-Boks/pr brev hvor du vil blive inviteret til covid-19 vaccination når det er din tur. Det er de nationale myndigheder der beslutter hvornår forskellige målgrupper inviteres til vaccination.
Vaccinationerne vil foregå i et af de COVID-19 vaccinationscentre som regionen har etableret rundt om i landet, eller ved de praktiserende læger der har tilmeldt sig ordningen. Vi vaccinerer mod Corona i klinikken på udvalgte dage.
Såfremt du er blevet vaccineret og får alvorlige bivirkninger, da kontakt os da vi har skærpet indberetningspligt til lægemiddelstyrelsen.
Pneumokokvaccine (tilbuddet er slut)
I klinikken har vi tidligere haft den 23-valente Pneumokok vaccine mod pneumoni, som var gratis til alle der var fyldt 65 år, beboere på plejehjem og andre botilbud samt til en række udvalgte persongrupper under 65 år, der havde særlig høj risiko at få invasiv pneumokok sygdom som f.eks ved manglende milt, folk med kronisk nyresygdom, hjertesygdom eller kronisk leverbetændelse. Svejsere kunne også vaccineres pga. erhvervsrelateret øget risiko for alvorlig pneumokoksygdom. Vaccinen holder i 6 år.
Influenza vaccinen 2022-23 (tilbuddet er slut)
Vi tilbyder vaccination mod Influenza i klinikken i år, til de grupper som Sundhedsstyrelsen anbefaler får den. Vi vaccinerer primært på udvalgte dage, så ring venligst og bestil en tid til den.
Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til særlige risikogrupper, personer på 65 år eller derover, personer med visse kroniske sygdomme samt svært overvægtige personer og gravide i 2. og 3. trimester. Influenzavaccinen gives som en indsprøjtning. Fra du bliver vaccineret, går der typisk 2-3 uger, før du er beskyttet. Vaccinen beskytter sædvanligvis i 6-12 måneder og skal gives hvert år i god tid, inden influenzasæsonen starter. Er du først blevet syg, er det for sent at vaccinere. Hvis du vil undgå at blive smittet med influenza – og undgå at smitte andre – skal du:
- Undgå tæt kontakt med personer, som du ved er syge.
- Blive hjemme fra arbejde, skole eller lignende, hvis du er syg.
- Undgå at hoste og nyse i din håndflade. Brug i stedet et engangslommetørklæde eller til nød ærmet.
- Hyppigt vaske dine hænder med vand og sæbe – især efter at du har hostet, nyst eller pudset næse. Håndsprit (70 % – 85 %) kan også bruges og bør foretrækkes, hvis det er tilgængeligt.
- Undgå at røre ved dine øjne, din næse eller din mund uden forudgående håndvask. Så nedsætter du risikoen for at blive smittet, selvom du skulle have fået smitte på hænderne.
- Sørge for at holde fælles ting og overflader rene ved almindelig rengøring.
Vaccination af 2-6 årige 2022-23: (tilbuddet er slut)
Der tilbydes igen i år gratis vaccination af de 2-6 årige børn (til de fylder 7 år). Vaccinen administreres som næsespray, hvor dosis fordeles med et sprøjt i hver næsebor. Vaccinen består igen i år af 2 vacciner med 4 ugers mellemrum, med mindre man har fået 2 doser influenza vaccine sidste år. Da skal den kun boostes med 1 vaccine i år.
Vaccinationen vil først og fremmest beskytte børnene og deres familie mod smitte, men vil også være med til at bremse influenzasmitten i befolkningen generelt, og dermed også undgå sygdom hos de sårbare grupper. Vi har hidtil ikke oplevet ret mange bivirkninger ved vaccinen, men der er nævnt lidt træthed, appetitløshed eller tæthed i næsen som bivirkning.
Kighostevaccination til gravide
Formålet med kighostevaccination i graviditeten er at beskytte spædbørn i de første levemåneder, før barnet selv kan blive vaccineret i 3-måneders alderen samt inden barnet er fuldt vaccineret ved 12-måneders alderen.
Kighostevaccination i graviditeten er sikker for både mor og barn, og medfører god beskyttelse af barnet mod kighoste i månederne efter fødslen. Studier har vist, at kighostevaccination kan forebygge mellem 40 og 90% af kighostetilfælde hos spædbørn. Kighostevaccination i graviditeten er vist ikke at påvirke graviditet og fødsel negativt, ikke at give øget forekomst af komplikationer i spædbarnsalderen og at være sikker ift. amning. Ligesom for andre vacciner ses der primært bivirkninger i form af lokalreaktioner på indstikssted.
Kighostevaccinen gives i 3.semester af graviditeten. Tilbuddet udløber 31/3-23
Plejehjem
Familielægerne Helsingør er tilknyttet Plejehjemmet Montebello i Helsingør. Hver onsdag formiddag er en af lægerne at træffe på Plejehjemmet.
Ferie og fridage: læLæger:
Læge Jesper Elmquist indehaver af klinikken. Administrationsdag: tirsdag.
Læge Martin Bruun indehaver af klinikken. Administrationsdag: onsdag
Læge Louise Fogtman Møller indehaver af klinikken. Administrationsdag: torsdag.
Læge Lotte Wessel Boisen er lægevikar i klinikken. Hun arbejder et par dage om ugen afhængig af behov.
Læge Vibeke Svarre Lysand indehaver af klinikken. Administrationsdag: fredag
Læge Helle Bøgestrøm arbejder Tirsdag, onsdag og torsdag
Spl. Line Andersen fri: skiftevis onsdag og fredag
Spl. Ida Fahlmann Hansen fri: skiftevis onsdag og fredag.
Spl. Mathilde Zahle fri: hver anden torsdag og fredag.
Spl. Berit Søndergaard fri: hver anden torsdag og fredag.
Vikar spl. Maja Abildgren
Kursus: Både sygeplejersker og læger tager løbende kurser. Af og til falder kurserne på samme dag, og klinikken vil da køre på et lavere blus. På de dage vil vi kun kunne tilbyde tider til akut sygdom.